joi, 29 ianuarie 2015

Chiemsee, cel mai mare lac din Bavaria

Mai multe am scris pe http://ianatravel.ro/

Azi m-am hotarat sa va scriu despre o zona turistica foarte cunoscuta aici in Bavaria, Chiemsee. De aceasta zona, va spun sincer ca nu am auzit inainte sa ma mut in Germania. Chiemsee este situat intre Rosenheim (Germania) si Salzburg (Austria), el fiind numit si marea bavareza. Atractia principala o reprezinta lacul Chiemsee, el fiind cel mai mare lac din Bavaria

O alta atractie este Schloss Herrenchiemsee, palatul care a fost construit la dorinta regelui Ludovic II. Acesta a fost un mare admirator al palatului de la Versailles, si si-a dorit o replica a acestuia. Interioriul castelului am auzit ca este unul superb, si multe camere din castel sunt deschise turistilor.

Frauenchiemsee este o insula mai mica, decat Herrenchiemsee, acolo se poate vedea o manastire benedicta, construita in 782, precum si un mic sat. Ce mi s-a parut interesant a fost faptul ca, acolo calugaritele produc un lichior denumit Klosterlikör (lichior manastiresc) si martipan.



 
Chiemsee

Chiemsee 
Chiemsee

Chiemsee

Chiemsee

Tarifele pentru o plimbare cu barca



Chiemsee

Vara in jurul lacului exista multe posibilitati de petrecere a timpului liber. Sunt amenajate locuri pentru grill, se pot face sporturi nautice sau se poate inchiria o barca pentru a explora zona.

Statiunea dispune de o multime de restaurante, de traditionalele lor berarii - Bierhaus- si patiserii locale. Eu va recomand sa va rezervati cel putin o zi pentru a vizita aceasta statiune, pentru cei interesati de un sejur relaxant in Chiemsee exista o multime de unitati de cazare.

Daca ajungeti sa vizitati Bavaria, neaparat trebuie sa va puneti pe lista si aceasta atractie turistica. Se ajunge foarte usor, iar distanta dintre Munchen si Chiemsee este de aproximativ 100 km.

Daca aveti intrebari cu referire la Chiemsee - Bavaria, va raspund cu drag.


marți, 20 ianuarie 2015

Un alt tip de calatorie

Mai multe despre calatoriile mele gasiti pe  http://ianatravel.ro/.
Ma gandesc de ceva vreme sa scriu o postare mai putin obisnuita, care nu are legatura cu pasiunea mea pentru calatorit...sau cine stie?!...poate are. Nu vreau sa-mi dau cu presupusul, pentru ca asta este mai putin relevant.
Azi o sa povestesc, despre un alt tip de calatorie de-a mea, una mai pacatoasa, care m-a costat o mica avere, sunt curioasa sa calculez in cate vacante exotice puteam sa merg, sunt sigura ca, daca voi face calculul, voi avea o mica criza de nervi...pe mine, normal.

Toata aceasta nebunie a durat aproape 15 ani. Este vorba despre un tip de calatorie care atrage in capcana ei multa lume, altii realizeaza si se opresc la timp, iar altii realizeaza prea tarziu. Aceasta calatorie lunga si anevoiasa m-a limitat si mi-a controlat viata, bineinteles ca in timpul in care fumam (pentru ca despre calatoria asta este vorba) nu gandeam asa.



Azi am sa povestesc cum eu, o impatimita a fumatului, am reusit sa renunt la tigari foarte usor, cu o metoda care nu este bazata pe vointa, este o metoda usoara pe care o puteti si voi descoperi doar citind cartea Easy Way to Stop Smoking, scrisa de Allen Carr.

Toata aventura mea am inceput-o cu emotii, cu dureri de cap si cu teama ca nu am sa reusesc sa renunt la ele, intram in panica doar la gandul ca nu o sa mai fumez, este un sentiment oribil care controleaza aproape orice fumator, va spun sincer ca  nu m-am grabit cu cititul, mi-a luat aproape 2 saptamani, in conditile in care cartea se poate citi intr-o zi sau doua.

Simteam ca nu eram pregatita si am amanat momentul, un lucru amuzant este ca, pe parcursul cartii ai voie sa fumezi, cred ca de aia trageam eu de timp. Dupa ce am terminat de citit prima jumatate a cartii am avut o revelatie, in momentul acela imi doream sa termin cartea cat mai repede si sa fumez ultima tigara, deoarece stiam ca din acel moment, voi deveni nefumatoare...si asa este...de aproape 2 luni eu nu mai fumez.

Poate va intrebati cum a fost perioada dupa ce am renuntat la tigari, deoarece eu, una, ma asteptam la ce este mai greu, pentru ca eram convinsa ca voi trece printr-un un sevraj, asa ca am pregatit pe toata lumea din jurul meu, dar, SURPRIZA - sentimentul care l-am avut in momentul in care am stins ultima tigara, a fost unul de nedescris, radiam de fericire.


Este ciudat sa explic cuiva ca aceasta este intr-adevar o metoda usoara, o metoda care nu este bazata pe vointa, tot ceea ce trebuie sa faca fiecare fumator este sa citeasca cartea deoarece Allen Carr stie exact pe ce butonase trebuie sa apese.

As putea sa scriu un roman in care sa va descriu toata starea mea, deoarece mi se pare ca traiesc o minune, va spun sincer, nici mie nu imi vine sa cred ce mi se intampla. De multe ori sunt iritata cand ma intreaba lumea daca e greu fara tigari - atunci stau si ma gandesc. Cum sa fie greu fara ceva ce iti face rau?!

Poate multi care ma cunoasteti si cititi asta, sunteti surprinsi, si eu sunt socata de ce mi se intampla si de faptul ca metoda usoara a functionat si in cazut meu la fel ca si in cazul celor 90% dintre persoane care citesc si merg in centrele Easyway To Stop Smoking din toata lumea.

Ellen DeGeneres, Ashton Kutcher, Anthony Hopkins, Richard Branson sunt doar cateva dintre celebritatile care s-au lasat de tigari folosind aceasta metoda. Eu cred ca nimeni nu pierde nimic daca citeste cartea, din contra, sunt persoane care au luat-o ca pe o lectura si au ajuns sa renunte la tigari. Eu zic ca merita sa incercati, cartea se poate gasi in librarii sau o puteti citi online.
Eu, cu doar 25 de lei am devenit fericita si nefumatoare - merita sa incercati si voi!

Cati dintre voi, dragii mei, ati citit cartea? Si, ce efect a avut asupra voastra? Astept cu drag, raspunsurile si intrebarile voastre.


joi, 15 ianuarie 2015

Istoria pomului de Craciun

Eu de multe ori m-am intrebat, oare de ce este necesar sa decoram bradul de Craciun?! Am tot citit si am gasit un raspuns dragut, care spune ca acest obicei provine de la egipteni, care isi ornau casele cu frunze de palmier in ziua solstitiului de iarna, acest obicei a fost preluat de romani, care au folosit, in locul palmierului, brazii.

pom de Craciun

Dar toata povestea incepe cu adevarat prin secolul al VII-lea, cand un calugar din Devonshire a venit in Germania pentru a raspandi cuvantul Domnului. Legenda spune ca s-a folosit de forma triunghiulara a bradului pentru a simboliza sfanta treime. In Europa secolului al XII-lea, cu ocazia Craciunului, bradul era atarnat de tavan cu varful in jos. Asta chiar mi se pare interesant, si mi-ar placea sa incerc odata...:))

Se pare ca bradul a fost decorat pentru prima data la Riga in 1510. La inceputul secolului al XVI-lea, Martin Luther a decorat bradul cu lumanari, pentru a le sugera copiilor sai sclipirea stelelor de pe cer.

La mijlocul secolului al XVI-lea, apar in Germania primele targuri specializate in vanzarea de cadouri, de obicei mancare sau obiecte de folosinta practica.

Figurile modelate de brutari din paine, care apoi erau agatate in brad ca ornamente, aveau mare trecere. De asemenea bradul mai era decorat cu tot felul de acadele, ornamente din hartie colorata, mere si nuci. Ma tot gandesc la cum arata pomul de Craciun atunci...cred ca avea un farmec aparte...iar faptul ca era incarcat semnifica avutia fiecarei persoane.
Legenda spune ca bradul astfel impodobit este simbolul pomului paradisului, al belsugului, al inocentei si al cunoasterii...mie mi se pare o perspectiva interesanta...

Despre beteala se spune ca a fost inventata in Germania prin anul 1610. In acea vreme nu era numai argintie, era chiar din argint, aceasta metoda fiind folosita pana la mijlocul secolului al XX lea.

Mi s-a parut interesanta aceasta povestioara a bradului si m-am gandit sa vi-o scriu si voua...:)

luni, 12 ianuarie 2015

Targ de Craciun, Munchen


In postarea de azi, am sa va scriu despre un targ de Craciun, tare drag mie, targul de Craciun din Munchen. Stiu ca perioada sarbatorilor de iarna a trecut, dar eu sunt inca cu gandul la ea, asa ca azi m-am hotarat sa raman in spiritul lor.

Este cunoscut faptul ca, in Germania au aparut primele targuri de Craciun, iar Munchen-ul si-a deschis primul targ de Craciun in 1642, in zona Frauenkirche. Toata istoria pomului de Craciun provine de aici, din Germania, este o poveste interesanta pe care promit sa vi-o scriu in postul urmator.

In Munchen veti gasi multe targuri de Craciun, unele mai mari, iar altele mai mici, toate sunt deosebite si frumoase, deoarece fiecare targ are un aer aparte. Eu azi am sa va scriu despre cele mai mari si renumite targuri din Munchen, pe restul va las pe voi sa le descoperiti singuri..:)
E superba senzatia sa te plimbi si la coltul unei strazi sa te lovesti de un mic targ de Craciun, toata sezatia imi aminteste de Craciunul din copilarie si la cat de fericita eram cand gaseam cadoul mult dorit sub pomul de Craciun.

Cel mai renumit, dar si cel frumos targ, este cel de la Marienplatz. Acolo in fiecare an sunt amplasate casute din lemn care ofera o gama variata de produse traditionale si care atrag anual mii de turisti. Pentru mine cea mai mare ispita a fost mirosul de vin viert, de nuci si castane prajite, migdale.

Un alt targ interesant, alternativ este targul de la Tallwood...new age/hippie....cu produse naturale SI handmade. Acesta se desfasoara in Theresienwiesenplatz, zona este una foarte cunoscuta deoarece in acelasi loc in fiecare an se organizeaza si  Oktoberfestu-ul. Mai multe despre Oktoberfest puteti citi accesand linkul.

Viktualienmarkt este un targ tipic german, in care veti putea savura diferite specialitati culinare traditionale. Acest targ se afla la aproximativ 500 m de  Marienplatz.
Sa nu fiti surpinsi daca veti vedea lumea stand afara si savurand o bere, in loc de un vin fiert...aici este foarte importanta si puternica traditia berii.

Targurile de Craciun din Munchen sunt deschise in perioada 25 noiembrie – 24 decembrie si prezinta atmosfera specifica bavareza a Craciunului. Piata de Craciun din Marienplatz, se spune ca este la fel de veche ca si berariile pentru care orasul Munchen a devenit atat de cunoscut


marienplatz

Superbul brad din Marienplatz, aceasta este cel mai renumit targ de Craciun din Munchen

munchen markt

Daca va indreptati de la Marienplatz spre Karlplatz, veti avea sansa sa va intalniti cu Mosu'...pe perioada targului se plimba zilnic pe acolo si sigur o sa aveti sansa sa faceti o poza cu el...si de ce nu...poate sa primiti un cadou





Klippermarkt

Klippermarkt-este un targ mai mic, pe care il puteti vizita. El se afla intre Marienplatz si Karlplatz

munchen

Sunt minunate.... eu si acum savurez...doar uitandu-ma la poza, si sunt fericita ca, mananc doar cu privirea..:))

munchen

Mii de turisti sunt asteptati anual in Munchen...sa fiti pregatiti cu rabdare deoarece este foarte aglomerat








Suveniruri inedite

Clasica turta dulce este nelipsita de la targurile de Craciun din Munchen, aceasta se comercializeaza sub forma unei inimi

                                

Viktualienmarkt

Viktualienmarkt-este o piata tipic bavareza si este deschisa pe tot parcursul anului. Aceasta ofera o varietate de produse culinare traditionale

Un mic targ de turta dulce



Daca sunteti in trecere prin Munchen, trebuie neaparat sa va rezervati cel putin cateva ore bune pentru a putea vedea si alte atractii, eu v-as recomada sa va rezervati cel putin 3-4 zile, deoarece Munchen-ul este un oras minunat, istoric si cu foarte multe obiective turistice de vazut. Este cam imposibil de vazut tot orasul intr-o zi, dar bineineteles timpul de multe ori nu ne permite sa zabovim foarte mult, asa ca trebuie sa ne conformam.
Despre un alt targ de Craciun, inedit si cu multa turta dulce am scris in postarea anterioara.