In antichitate turta dulce era coapta sub forma unor inimi, ca mai tarziu sa fie modelata in diferite forme si de diferite dimensiuni. La inceput reteta turtei dulci a fost diferita, ea continand doar pesmet, zahar, alune de padure macinate si ghimbir. Azi, retetei traditionale i s-au mai alaturat si alte ingrediente precum untul, zaharul brun, scortisoara, nucsoara, faina, zahar vanilat, etc.
Turta dulce a devenit si mai populara dupa ce fratii Grimm au descris o casuta facuta in "Hansel si Gretel", decorata cu diferite tipuri de bomboane si creme. Germanii au inceput sa coaca turta dulce sub forma unor casute, traditie care se pasteaza si in zilele noastre. Sunt minunate si iti vine sa le mananci pe toate. Traditia spune ca in ziua de Craciun, copiii trebuie sa rupa turta dulce si sa o manance rapid. Un motiv in plus de bucurie pentru toti copiii care asteapta Craciunul.
Pe 20 decembrie 1812, fratii Grimm publicau primul volum, care conţinea 86 de povesti. Astazi sunt traduse in peste 160 de limbi. Volumul a fost inclus in patrimoniul UNESCO. Jacob si Wilhelm s-au nascut in 1785, respectiv 1786, intr-un orasel din centrul Germaniei. Casa in care au crescut impreuna cu ceilalti trei frati ai lor este astazi muzeu. Acolo le-a venit ideea să scrie povesti inspirate din folclorul german.
Va doresc o luna magica si va recomand sa vedeti cat mai multe targuri de Craciun. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu