joi, 25 septembrie 2014

Koh Lanta, Thailanda


Dupa cum v-am promis, am revenit cu o noua postare despre calatoria mea in Thailanda.

Cu regret si nostalgie am lasat in urma Koh Lipe si ne-am indreptat spre Koh Lanta. A fost un drum de aproximativ 3 ore. A trecut rapid, deoarece peisajele erau superbe.

Ajunsi in portul din Koh Lanta am fost asteptati de taxiul hotelului unde am fost cazati, deoarece aveam transfer inclus, eu am fost putin mirata, dar apoi am aflat ca majoritatea hotelurilor in Thailanda ofera transfer chiar daca nu va luati un pachet de vacanta de la o agentie, si va faceti individual rezervarea online pe booking.com, agoda, hotels.com, etc. E un lucru bine de stiut pentru cei care isi organizeaza singuri vacanta .

Am fost cazati la Kaw Kwang Beach Resort, pe plaja Klong Dao, un hotel dragut, curat, tipic thailandez. Serviciile au fost foarte bune, singura problema a fost amplasarea hotelului, a fost destul de retras fata de zona turistica si sincera sa fiu, nu imi placea sa ne indepartam prea mult seara, deoarece trebuia sa traversam o parte mai intunecoasa, care pe mine una, ma ingrozea un pic.



Kaw Kwang Beach Resort

Kaw Kwang Beach Resort

Pe Koh Lanta ne-am propus sa stam o saptamana, timp in care sa ne luam excursii de o zi si sa exploatam zona.
Prima excursie pe care am luat-o, a fost excursia cu vaporasul pe 4 insule superbe, Ngai, Cheuk, Kradan si Mook, totul a fost minunat, am facut snorkeling, am admirat insulele, dar ceea ce mi-a placut cel mai mult a fost Pestera de Smarald, o minunatie, si pentru a ajunge acolo a trebuit sa inotam printr-un tunel de 20 de metri sapat in stanca, iar singura luminita ce licarea inauntru, era lanterna ghidului, a fost putin infricosator, dar in momentul cand am ajuns pe partea cealalta, privelistea ne-a lasat fara cuvinte...un colt de Rai, o apa albastra-verzuie inconjurata de niste stanci de sute de metri si o vegetatie luxurianta.




Lipsesc eu din peisajul minunat...:))

 

Marea Andaman

 

Intorsi din excursia de o zi petrecuta pe cele 4 insule, ne-am hotarat sa ne luam excursia mult asteptata pe Phi Phi Island, Bamboo Island si Monkey Island. Ne-am facut rezervarea iar, 2 zile mai tarziu admiram cu drag superba si celebra Phi Phi Island. Ne-am indragostit la prima vedere de ea, asa ca ne-am propus sa renuntam la zilele ramase pe Koh Lanta si sa ne mutam pe Phi Phi Island. A fost cea mai inteleapta alegere, deoarece daca nu renuntam la Koh Lanta cu siguranta regretam. Am ramas placut impresionati de Phi Phi Island si ne doream ca ultimele zile sa stam acolo.
 

Am strabatut insula in cele 2 ore puse la dispozitie de ghidul nostru si am inceput sa cautam un hotel disponibil si accesibil pentru urmatoarele nopti. Majoritatea receptionelelor erau niste lady-boy foarte amabile, aranjate, machiate, toate aveau parul lung si aveau o engleza foarte simpatica.:) Din pacate nu am gasit hotel pentru ca a fost timpul scurt si trebuia sa ne intoarcem la grup, dar eram convinsi ca prietenul nostru Google, respectiv booking.com ne va ajuta.

Ne-am intors in port, ne-am alaturat grupului si am pornit pe urmele lui Leonardo Dicaprio, doar ca ajunsi in fata lagunei unde s-a filmat filmul The Beach nu s-a mai putut stationa, deoarece erau prea multe speedboard-uri si nu aveam loc de parcare...ghinion, asa ca ne-am multumit sa facem niste poze din departare cu acel peisaj care parea desprins dintr-o poveste.




Am continuat excursia si ne-am indreptat catre Monkey Island, dar nici acolo nu am avut noroc sa zabovim prea mult, deoarece era risc de rabie si maimutele erau in carantina, asa ca, ne-am multumit sa facem pozele tot din departare. Erau adorabile, mititelele!

Monkey Island

Monkey Island


Ultima oprire din aceasta excursie a fost pe Bamboo Island, o superbitate de insula, un alt colt de Rai, nelocuibil. Acolo am avut parte de un pranz autentic cu fructe de mare.

Intorsi pe Koh Lanta, am ramas la fel de decisi, vroiam sa ne intoarcem pe Phi Phi Island cat mai repede posibil, asa ca, ne-am pus pe treaba, am anuntat receptia ca, noi, in dimineata urmatoare vom face check-out ul, pentru asta am primit penalizare de o zi, dar nu ne-a interesat, eram hotarati sa ne intoarcem pe Phi Phi, am facut rapid o rezervare la un hotel, am facut bagajele... iar in dimineata urmatoare, la prima ora eram deja pe speed boat.

Despre excursia pe Phi Phi Island am sa va spun mai multe in urmatoarea postare

Tips in Koh Lanta

     1. Daca sunteti interesati de viata lor de zi cu zi, explorati orasul vechi si satul Gypsy Village.
    

     2. Faceti scufundari, e un loc minunat pentru iubitorii de scuba diving.
       
     3. O croaziera in jurul insulelor pe o barca locala long tail boat, va fi o experienta de neuitat.
    
     4. Daca sunteti interesati de secrete bucatariei thailandeze...luati cursuri de gatit Thai.
     5. Nu ratati safari cu elefanti. Pretul este intre 1000-2500 THB

    6. Vizitati piata lor locala, din Klong Nin. Este deschisa marti si vineri.

    7. Daca veti face excursia pe cele 4 insule Ngai, Cheuk, Kradan si Mook, asigurati-va ca veti avea inclus snorkeling la Pestera de Smarald
  
  
Cum ajungem pe Koh Lanta?
    
     Feribot de la Krabi la Koh Lanta: care costa aproximativ, 700 THB / 20 eur.
    

     Feribotul din Koh Lanta la Krabi, 800 THB / 22 eur.

Unde mancam?
  
1. Yang Garden Restaurant
2. Beach House Restaurant
3. Shanti Shanti 
4. Irie Bar and Restaurant 
5. Kung Restaurant. 

Koh Lanta este o insula mare, cu multe restaurante minunate, va recomand sa accesati linkul pentru a gasi cele mai bune restaurante de pe insula.

http://www.tripadvisor.com/Restaurants-g303905-Ko_Lanta_Krabi_Province.html,

Daca doriti mai multe amanunte, astept intrebarile, va raspund cu drag la toti.
 



 

Un comentariu:

  1. Care din aceste insule ti-a placut mai mult? Si eu vreau sa merg, dar nu sunt hotarata unde ?

    RăspundețiȘtergere