marți, 30 septembrie 2014

Phi Phi Island si Krabi, Thailanda

Dragi mei, mi-a mai ramas sa va scriu despre ultimele mele zile petrecute in Thailanda, pe Phi Phi Island si in Krabi. Denumirea insulei este Koh Phi Phi Don si e cea mai mare insula din arhipeleag. Insula este superba, avand in vedere pagubele provocate de tsunami-ul din 2004. Va spun sincer, pe mine ma emotionau toate indicatoarele care indicau directia care trebuie luata in cazul unui tsunami, deoarece ma ingrozea faptul ca 70% din insula a fost distrusa, dar sa trecem la lucruri mai frumoase si mai vesele deoarece nu vreau sa ma intristez sau sa va intristez vorbind de tsunami.

Phi Phi Island
 

Phi Phi Island

Comandam ceva sau privim in zare?

Ajunsi pe Phi Phi Island incarcati cu bagaje, ne-am pornit pe jos in cautarea hotelului luat pe fuga cu o zi inainte, tin sa va precizez ca pe aceasta insula nu exista nici o masina, deplasarea facandu-se doar pe jos, pe bicicleta, iar aprovizionarea se face cu niste caruturi mari, impinse de oameni.

In toata calatoria asta am avut parte si de o mica problema, dar care s-a rezolvat rapid. Ajunsi la hotelul rezervat, am ramas putin socati, deoarece camera de hotel era mai degraba o casuta din lemn, cu un miros oribil de mucegai, cu o baie ingrozitoare, un pat oribil si niste fereste care nu aveau nici un rol...erau puse doar de forma, aveai impresia ca esti in jungla. Vazand toate astea, am refuzat sa dormim acolo, asa ca sotul meu s-a pornit in cautarea unui nou hotel, afara era deja intuneric, si zona nu parea tocmai prietenoasa...asa ca aveam o grija in plus, imi asteptam cu sufletul la gura sotul.

Dupa cateva ore, sotul meu s-a intors cu vestea mult asteptata...a gasit un hotel dragut, dar puteam face check-in ul doar dimineata, asa ca, am asteptat sa treaca cateva ore. Dimineata la prima ora eram in fata hotelului rezervat, un hotel dragut, Phi Phi Andaman Legacy Resort, cu priveliste superba spre mare. Vi-l recomand cu drag! Dupa o noapte nedormita, simteam ca am nevoie de un rasfat, asa ca, am pornit in cautarea unui salon de masaj. Am cercetat zona si am ramas foarte impresionata, este foarte interesant sa te plimbi pe acolo, ai impresia ca esti intr-un labirint, dat fiind faptul ca stradutele sunt extrem de inguste. Din acest peisaj nu lipsesc terasele, restaurantele, magazinele sau saloanele de masaj...unde totul e extrem de animat!

Tot plimbandu-ne am gasit si eu maseuza pe care o credeam eu potrivita, era un salon dragut, curat, plini de turisti care cautau acelasi lucru ca si mine. M-am intins relaxata, dar bineinteles ca nu am stat asa decat 1 minut, deoarece, domnisoara asta s-a dovedit extrem de dura, am mai facut masaj thailandez...dar persoana asta a exagerat, asa ca, in loc sa am parte de relaxare...am avut parte de o febra musculara de numa'...dar nu am bagat-o in seama pentru ca eram in Thailanda, erau ultimele zile si doar nu era sa stau in pat. :))
Marea Andaman

Explozie de culoare

Phi Phi Island

Maimutica hotelului, in asteptarea mancarii

Seara am avut parte de o petrecere superba, un Full Moon Party, pe plaja. O petrecere de nedescris, cu multa lume, de toate varstele si de toate natiile, cu multa bautura, dans pe boxe, baie in mare, foc de artificii, o adevarata nebunie. Eu am ramas surprinsa sa vad persoane trecute bine peste varsta a doua, impreuna cu copiii lor care aveau undeva la 20 de ani, si care se distrau de minune...fiica avea grija de mama cand exagera cu bautura, si invers.:)) A fost o experienta super interesanta. Stiu ca, adevarata petrecere Full Moon Party este la Koh Phangan, daca o sa aveti posibilitatea nu trebuie sa ratati un party de genul asta. Eu nu am fost, dar imi doresc, odata voi ajunge si acolo... promit!:)).

Full Moon Party Phi Phi Island

Full Moon Party Phi Phi Island

Chill Out Bar
 

Artificii...ingenioase

Zilele se scurgeau sigur si rapid, iar eu nu mai vroiam sa plec. Stiu ca, orice lucru frumos are si un final. Cu regret ca, vacanta nostra se apropie de final ne-am impachetat, am luat feribotul si am pornit spre urmatoarea si ultima destinatie din Thailanda, in Krabi. Eram foarte curioasa si abia asteptam sa vad faimoasele lor piete, sa simt agitatia si viata lor de zi cu zi. Ajunsi in Krabi, am fost asteptati de masina hotelului, un microbus Mercedes, nou, extraordinar, ma simteam ca  intr-un avion...era extrem de dotat...nu am mai vazut asa ceva...fara sa glumesc, eu chiar m-am simtit micuta printesa.Dupa aproximativ 20 de minute am ajuns la hotel, un hotel foarte dragut, Dee Andaman Hotel, rezervarea facuta tot pe booking.com. Acesta a fost destul de central, cu o camera superba, mobilata in stil thailandez si cu un mic dejun foarte bogat, dar ceea ce m-a surprins a fost ca puteai sa-ti iei pe toata durata zilei, gratuit, cafea, ceai, fursecuri. Au o bulina rosie pentru asta de la mine.:))

 Krabi

Un buchet deosebit, deoarece l-am primit la aniversarea de 6 luni de casnicie, un buchet de trandafiri facut din frunze de pandan, pe care l-am transportat din Krabi, l-am uscat si l-am pastrat. Adorabil!

 
Aceasta a fost experienta noastra din Thailanda, am vazut o mica parte din ea, dar cu siguranta urmatoarea noastra calatorie va cuprinde Bangkok-ul, Phuket, si partea de nord a tarii, la asta visez acum.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu