sâmbătă, 4 octombrie 2014

Stintino, Sardinia




Stintino este destinatia aleasa de noi pentru acest mini sejur. Acest orasel micut si cochet, se afla la 54 km de Alghero, are o frumusete aparte, este un satuc foarte vechi, marinaresc, intim si  foarte relaxant, e inconjurat de mare, iar plaja La Pelosa il face faimos si vizitat de foarte multi turisti. Despre plaja La Pelosa, pot sa va scriu ca e intr-adevar o superbitate tropicala, o minunatie, un adevarat colt de Rai, si v-as recomada cu drag sa o vedeti. Sunt sigura ca veti fi la fel de incantati ca mine.

La Pelosa

Plaja La Pelosa


.
La Pelosa


In vecinatate se poate observa insula Asinara, azi Parc National, dar in trecut a fost penitenciar, ea fiind cunoscuta ca si Alcatrazul Italiei, care a fost innaccesibila pana acum cativa ani, poate si din acest motiv si-a pastrat autenticitatea si salbaticia aparte. Daca sunteti in zona si doriti sa va aventurati, merita vazuta..


O priveliste superba

O oaza de relaxare

Hotel Cala Reale 

Hotel Cala Reale






 

In Stintino am fost cazati la Hotel Cala Reale, un hotel minunat, cu niste servicii impecabile, un mic dejun enorm, o camera draguta cu vedere la Marea Mediterana si o piscina imensa. Ceea ce mi s-a parut foarte ok, din partea hotelului a fost faptul ca iti asigura transport gratuit pe toata durata zilei, la plaja La Pelosa, ea fiind la 3 km distanta de hotel. Rezervariile le-am facut pe http://www.booking.com/, si am ales acest hotel deoarece avea recomandari foarte bune. Seara ne-o petreceam la diferite restaurante din zona, testand mancarea lor traditionala adorabila, credeti-ma, nu am lasat sa treaca o zi fara fructe de mare, sunt proaspete si foarte bine gatite.

In sezonul de vara, in Stintino exista mai multe forme de divertisment pentru turisti si localnici, in special Sail Regatta latin, care are loc la sfarsitul lunii august. Pentru cei interesati de muzee va recomand, Muzeul de Tonnara , situat pe noul port.

Plajele sunt principala atractie in Stintino, "La Pelosa Beach" este cea mai faimosa si fara indoiala una dintre cele mai frumoase plaje din Sardinia.. Celelalte plaje din zona care trebuie vizitate sunt "La Pelosetta", "Le Saline", "EZZI Mannu", si Capo Falcone.


Principalele evenimente traditionale sunt Festivalul Rural de Saint Isidoro in luna mai, Festivalul de Ton in luna iunie, si Sail Regatta in ultimul week-end din luna august.

Pentru iubitorii de sport exista o gamă largă de activitati, de la scufundari si windsurfing, la ATV-uri, drumetii si excursii montane cu bicicleta.


Daca ajungeti in Stintino, va recomand Gelateria Piter, acolo am mancat cea mai buna inghetata, e de vis!!!






Privind in departare

 

O mare linistita


 Tipsuri in Stintino

 Unde dormim?

1. Hotel Cala Rosa http://www.booking.com/hotel/it/cala-reale.en-us.html?aid=319845;sid=6ae13437bbdf04482a599bd7035fcc9c;dcid=4

2. Hotel  Silversitino http://www.booking.com/hotel/it/silvestrino.en-us.html?aid=319845

3. Geranio Rosso Hotel&Restaurant, .http://www.booking.com/hotel/it/geranio-rosso.en-us.html?aid=319845;sid=6ae13437bbdf04482a599bd7035fcc9c;dcid=4

Unde mancam?

1. La Pelosetta
2. Ristorante Capo Falcone
3. Di Bolina
4. La Calaca
5. Gelateria Piter

Sper ca v-am incantat si  luati in considerare o vacanta in acest colt de Rai.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu