marți, 7 octombrie 2014

Alghero, Sardinia


Alghero este un centru istoric romantic, situat pe malul marii Mediterane in fata superbelor faleze albe ale capului Caccia.
 
Istoria orasului este marcata de dominatia Catalana. De altfel, Alghero mai este cunoscut si cu numele de „Barceloneta” (mica Barcelona), iar influenta catalana se reflecta chiar si in ziua de azi în dialectul local al zonei si in arhitectura.

Centrul istoric cu turnurile sale, piata principala si stradutele intortocheate reprezinta chiar si azi inima vie a vechiului Alguer, multumita buticurilor sale micute si rafinate, atelierelor de bijuterii si localurilor tipice. Marea si prin urmare pescuitul, se regasesc pe deplin in bucataria locala si in arta prelucrarii coralului numit si „aurul rosu din Alghero”.
Pentru cei interesati va recomand o vizita la Muzeul Coralului sau vizitarea atelierelor artizanale traditionale unde se pot admira renumitele bijuterii din coral.

Apus de soare

 

Ratacind pe strazi

 

Catedrala Santa Maria 




Tips-uri in Alghero
 
Ce avem de vazut in Alghero?
 
1. Biserica San Fransisco
2. Grota lui Neptun, acolo se poate ajunge doar cu barca, zilnic se organizeaza excursii.
3. Escala del Cambriol
4. Catedrala din Piazza del Dumo
5. Muzeul Coralului
6. Muzeul Diocesan de Arta Sacra
 
Unde mancam in Alghero?
 
1. Blanc Bar, este un bar cu o atmosfera de poveste, de unde puteti vedea cel mai frumos apus de soare.
2. Kings Restaurant, vi-l recomand cu drag, preturile sunt putin mari dar au o mancare si o servire impecabila. 
3. Osteria Barcellonetta
4. Trattoria Lo Romani
5. Casablanca
6. Castell de Caller

Daca va hotarati sa mergeti in Alghero iarna, in luna ianuarie, puteti sa aveti o surpriza placuta, deoarece temperatura ajunge si la 20 de grade si ploile sunt destul de slabe. Daca alegeti aceasta perioada veti avea parte de o sarbatoare traditionala de a lor, pentru ca in  perioada 6 Ianuarie - 11 Februarie in Alghero este organizata sarbatoarea cunoscuta sub numele de "Sagra del Bogamari" - Festivalul de arici de mare sau  "Ricci" in italiana. In fiecare weekend, intre orele 10.00 - 14.00, intr-un cort, cu o capacitate de 200 persoane, amplasat pe Lungomare Barcelona, puteti savura arici de mare, paine si un pahar de vin local pentru 5 eur.

Daca optati pentru o vacanta in luna noiembrie, sa stiti ca atunci se organizeaza Festivalul di Santa Cecilia, un festival religios si muzical, iar daca va hotarati sa mergeti in luna decembrie o sa fiti surpinsi cat de frumos este impodobit orasul de Craciun. Sunt convinsa ca indiferent in ce perioada veti merge in Alghero, o sa ramaneti impresionati pentru ca  fiecare perioada a anului are farmecul ei.


Un comentariu: