vineri, 24 octombrie 2014

Weekend la Roma, part 2

Azi m-am trezit si mi-am amintit ca nu am terminat postarea despre Roma, mi-au ramas inca o multime de lucruri de scris despre acest oras minunat pe care vi-l recomand cu drag. Daca in postarea anterioara am scris despre Vatican, Fontana di Trevi si Colloseum, despre care puteti sa cititi aici, acum voi continua sa scriu despre alte atractii importante ale Romei, eu sunt convinsa ca, ori de cate ori as merge la Roma, as descoperi alte si alte locuri, e imposibili sa mergi la Roma si sa poti spune ca ai vazut tot - e un oras aparte, care sunt sigura ca ma surpinde ori de cate ori voi ajunge acolo.

Pantheon

O alta cladire coplesitoare, din punct de vedere al arhitecturii, este marele Pantheon, un fost templu pentru toti zeii din Roma Antica, si reconstituit de imparatul Hadrian in anul 126 i.Hr..
Cupola este o capodopera a ingineriei romane. Mai mare decat cea a Bazilicii Sf. Petru, a fost cea mai impunatoare constructie de beton pana in secolul al XX-lea si cea mai mare bolta fara sustinere din lume pana prin anul 1960.

Ocuilus, ochiul cupolei, gaura din mijloc care se deschide spre cer, a fost un element-cheie al planului original al lui Hadrian, scopul sau fiind atat practic - ajuta la iluminarea interioara -, cat si spiritual, permitand celor aflati in templu o contemplare directa a cerurilor. Este situat in Piata de la Rotonda.

Bocca de la Verrita, este un punct de atractie interesant al Romei. Conform legendei, daca pui mana in gura sapata in piatra si spui o minciuna, gura iti va musca mana. Romanii foloseau ineditul instrument pentru a proba fidelitatea sotiilor. Ce spuneti, dragiilor? Va riscati? Eu m-am riscat, si mana mea e intacta...:))

Arcul lui Constantin, este situat la est de Colloseum, si este unul dintre ultimele monumente romane construite.

Arcul lui Constantin

O alta atractie pe care nu aveti cum sa o ratati este Piazza Venezia, ea reprezentand un punct de plecare pentru multe obiective turistice ale Romei, in imediata ei apropiere se afla si Columna lui Traian.

Piazza Venezia

Construita in 1911 are ca punct de atractie Monumentului lui Vittorio Emanuele al II-lea, ce reprezinta de fapt o constructie asemanatoare Casei Poporului, piata uneste Via del Corso cu Via dei Fori Imperiali

Monumentul este impozant, iar albul acestuia contrasteaza foarte puternic cu ruinele vechii Rome, astfel impactul este cu atat mai mare. Va recomand sa-l vizitati si seara, este cu adevarat spectaculos!


Columna lui Traian

Un loc pe care il consider adorabil in Roma, este cartierul Trastevere, un cartier medieval, caracterizat printr-o atmosfera boema, excentrica.
Este locul perfect pentru a te relaxa la o terasa intima sau de a lua masa un restaurant bun. Zona a atras de-a lungul timpului artisti, personalitati deoarece este departe de aglomeratia centrului Romei.

Piazza del Popolo, este un alt loc pe care vi-l recomand daca veti merge in Roma. Acest patrat poarta numele unei biserici Santa Maria del Popolo. Una din cele mai vechi parti ale acestei piete, este poarta principala si biserica Santa Maria del Popola, ea fiind cea mai veche biserica dintre cele trei situate aici.
In centru pietei se afla un obelisc, iar in spatele acestuia se afla doua biserici gemene, Santa Maria dei Miracoli si Santa Maria, in Montesanto.


Piazza del Popolo

Un alt loc minunat in Roma, este Castel Sant’Angelo, constructia a inceput in anul 123 d.Ch. si a fost terminata in anul 139 i.Hr., in timpul domniei succesorului lui Hadrian, Antoninus Pius.
Mausoleul a fost legat de orasul de pe partea cealalta a raului printr-un pod nou construit, Pons Aelius. Podul este astazi cunoscut sub numele de Pont Sant’Angelo iar statuile de pe acest pod au fost adaugate mult mai tarziu in timpul Renasterii.

Pont Sant’Angelo


Locul ideal in care puteti sa savurati o cafea

Piazza di Spagna, este un alt loc pe care trebuie sa-l vedeti in Roma, se afla in vecinatatea Ambasadei Spaniei, de acolo ii vine si nume. Noi in Piazza di Spagna am ajuns seara si asta pentru ca am ratacit pe stradutele intortocheate, era ultima seara si vroiam sa vad cum sunt luminate noaptea Fontana di Trevi, Piazza Venezia, si Piazza di Spagna.


Un alt loc la care ma gandesc cu drag este Piazza Navaro, una dintre cele mai frumoase piatete ale Romei, eu va propun sa o vizitati si ziua si seara, deoarece este o atmosfera foarte placuta si romantica.


Villa Borghese, este unul din cele mai importante muzee, este plina cu picturi si sculpturi nepretuite, considerata in toata lumea drept cel mai mare muzeu de arta si artefacte etrusce.

Un lucru ce mi se pare spectaculos in Roma, sunt bisericile, veti vedea...multe biserici par ascunse, si nu le distingi de prima data, chiar daca esti langa ele, si nici nu par sa iti trezeasca emotii deoarece sunt lipite de alte cladiri, dar cand intri inauntru sunt atat de superbe ca te lasa fara grai.




Sunt convinsa ca as mai putea sa adaug multe atractii in Roma, dar ma lungesc prea mult, poate intr-o alta postare. Pe scurt, eu va recomand cu drag acest oras chiar si pentru un weekend. Honeyweekend-ul nostru a fost de vis...si va doresc si voua unul, cel putin la fel de minunat!

 ...cele mai utile tipsuri de calatorii le gasiti pe http://ianatravel.ro/tipsuri-cazare-mamaia/!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu