luni, 12 ianuarie 2015

Targ de Craciun, Munchen


In postarea de azi, am sa va scriu despre un targ de Craciun, tare drag mie, targul de Craciun din Munchen. Stiu ca perioada sarbatorilor de iarna a trecut, dar eu sunt inca cu gandul la ea, asa ca azi m-am hotarat sa raman in spiritul lor.

Este cunoscut faptul ca, in Germania au aparut primele targuri de Craciun, iar Munchen-ul si-a deschis primul targ de Craciun in 1642, in zona Frauenkirche. Toata istoria pomului de Craciun provine de aici, din Germania, este o poveste interesanta pe care promit sa vi-o scriu in postul urmator.

In Munchen veti gasi multe targuri de Craciun, unele mai mari, iar altele mai mici, toate sunt deosebite si frumoase, deoarece fiecare targ are un aer aparte. Eu azi am sa va scriu despre cele mai mari si renumite targuri din Munchen, pe restul va las pe voi sa le descoperiti singuri..:)
E superba senzatia sa te plimbi si la coltul unei strazi sa te lovesti de un mic targ de Craciun, toata sezatia imi aminteste de Craciunul din copilarie si la cat de fericita eram cand gaseam cadoul mult dorit sub pomul de Craciun.

Cel mai renumit, dar si cel frumos targ, este cel de la Marienplatz. Acolo in fiecare an sunt amplasate casute din lemn care ofera o gama variata de produse traditionale si care atrag anual mii de turisti. Pentru mine cea mai mare ispita a fost mirosul de vin viert, de nuci si castane prajite, migdale.

Un alt targ interesant, alternativ este targul de la Tallwood...new age/hippie....cu produse naturale SI handmade. Acesta se desfasoara in Theresienwiesenplatz, zona este una foarte cunoscuta deoarece in acelasi loc in fiecare an se organizeaza si  Oktoberfestu-ul. Mai multe despre Oktoberfest puteti citi accesand linkul.

Viktualienmarkt este un targ tipic german, in care veti putea savura diferite specialitati culinare traditionale. Acest targ se afla la aproximativ 500 m de  Marienplatz.
Sa nu fiti surpinsi daca veti vedea lumea stand afara si savurand o bere, in loc de un vin fiert...aici este foarte importanta si puternica traditia berii.

Targurile de Craciun din Munchen sunt deschise in perioada 25 noiembrie – 24 decembrie si prezinta atmosfera specifica bavareza a Craciunului. Piata de Craciun din Marienplatz, se spune ca este la fel de veche ca si berariile pentru care orasul Munchen a devenit atat de cunoscut


marienplatz

Superbul brad din Marienplatz, aceasta este cel mai renumit targ de Craciun din Munchen

munchen markt

Daca va indreptati de la Marienplatz spre Karlplatz, veti avea sansa sa va intalniti cu Mosu'...pe perioada targului se plimba zilnic pe acolo si sigur o sa aveti sansa sa faceti o poza cu el...si de ce nu...poate sa primiti un cadou





Klippermarkt

Klippermarkt-este un targ mai mic, pe care il puteti vizita. El se afla intre Marienplatz si Karlplatz

munchen

Sunt minunate.... eu si acum savurez...doar uitandu-ma la poza, si sunt fericita ca, mananc doar cu privirea..:))

munchen

Mii de turisti sunt asteptati anual in Munchen...sa fiti pregatiti cu rabdare deoarece este foarte aglomerat








Suveniruri inedite

Clasica turta dulce este nelipsita de la targurile de Craciun din Munchen, aceasta se comercializeaza sub forma unei inimi

                                

Viktualienmarkt

Viktualienmarkt-este o piata tipic bavareza si este deschisa pe tot parcursul anului. Aceasta ofera o varietate de produse culinare traditionale

Un mic targ de turta dulce



Daca sunteti in trecere prin Munchen, trebuie neaparat sa va rezervati cel putin cateva ore bune pentru a putea vedea si alte atractii, eu v-as recomada sa va rezervati cel putin 3-4 zile, deoarece Munchen-ul este un oras minunat, istoric si cu foarte multe obiective turistice de vazut. Este cam imposibil de vazut tot orasul intr-o zi, dar bineineteles timpul de multe ori nu ne permite sa zabovim foarte mult, asa ca trebuie sa ne conformam.
Despre un alt targ de Craciun, inedit si cu multa turta dulce am scris in postarea anterioara.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu