marți, 11 noiembrie 2014

Targul de Craciun, Viena

Suntem in perioada cea mai frumoasa a anului, in preajma sarbatorilor de iarna, asa ca vreau sa va scriu si sa va recomand cateva targuri de Craciun minunate...am sa incep cu targul de Craciun de la Viena. Incepand de la mijlocul lunii noiembrie cele mai frumoase locuri din Viena se transforma in fermacatoare piete de Craciun. Punch-ul fierbinte specific si mirosul prajiturilor raspandesc atmosfera tipica de dinainte de Craciun.
Un loc care pe mine m-a fermecat este targul de Craciun din Rathausplatz, situat in fata Primariei, acolo pare un loc desprins dintr-o poveste...primul lucru care mi-a sarit in ochi a fost bradul imens, decorat superb cu mii de beculete, apoi am vazut o multime de casute amenajate identic pline cu tot felul de bunatati si de unde venea un miros ametitor de scortisoara, eu ador acest miros..
Nu departe de Rathausplatz, este si targul de Craciun din Maria-Theresien-Platz, acolo este locul perfect pentru a face cadouri originale, este un targ de arta populara traditionala.
Un alt targ care mi-a atras atentia a fost targul Craciun de pe Freyung, un targ extrem de interesant in care veti putea vedea mestesuguri cu decoratiuni din sticla si ceramica traditionala.
Daca sunteti cu copii va recomand sa nu ratati targul de Craciun de pe Karlsplatz, e un locul ideal pentru orice copil si nu numai.
Locul imposibil de ratat in Viena este targul de Craciun din Stephanplaz-ul si targul de Craciun de la Palatul Schonbrunn , care in perioada sarbatorilor de iarna sunt superbe.

Rathausplatz

Rathausplatz

Stephanplaz

Un cadru de poveste 

 

Viena


Catedrala sf. Stefan

Catedrala Sf. Stefan - Wiener Stephansdom

Martzipan Museum Demel


Primaria si targul de Craciun din Rathausplatz

In spatele meu se afla Primaria si targul de Craciun din Rathausplatz

Viena

Tipsuri Viena

Unde si ce mancam in Viena?

Austria este recunoscuta pentru carnati faimosi si foarte gustosi. weisswurst (carnati albi), waldviertel (carnati afumati) debreziner scharf (carnati picanti), frankfurter, si frankfurter cu branza, care in combinatie cu varza murata sau cu, cartoful copt fac un meniu de cinste.
Nu trebuie sa ratati snitelul vienez si costitele lor supra dimensionale si extrem de gustoase. Lista cu cele mai bune restaurante in Viena o gasiti pe tripadvisor.
O destinatie de neocolit pentru iubitorii de dulciuri este cofetaria Demel. Fondat in 1786, Demel a fost furnizorul de dulciuri al casei regale si este o emblema a Vienei, asa ca-si mentine renumele ca atare, locatia este una exclusivista, eleganta, stilata, iar aranjamentul din vitrine iti ia ochii. In interior vei putea gasi un paradis al dulciurilor si este cu siguranta locul ideal pentru a lua un suvenir…comestibil. La subsolul cladirii se afla Marzipan Museum, un loc care nu trebuie ratat daca sunteti in vizita pe acolo, e foarte interesant. Demel este locul in care incerc sa ajung de fiecare data cand trec prin Viena, va spun sincer, e paradisul dulciurilor.
Delicatese de la Meinl. In centrul Vienei, in Graben, se gaseste unul dintre cele mai interesante magazine de delicatese, Julius Meinl am Graben.. Intins pe 3 niveluri, magazinul este situat intr-o cladire istorica impunatoare, pe masura prestigiului sau. Daca doriti un suvenir de calitate Meinl este locul perfect.
Un alt loc care nu trebuie ratat daca sunteti in trecere in Viena este Cafe Central. A fost deschisa in 1876, inchisa la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, redeschisa in 1975 intr-o alta parte a cladirii si renovata din nou in 1986. A fost unul din locuri preferate a lui Sigmund Freud. Acolo am savurat cel mai bun strudel de mere.

In concluzie, va recomand Viena atat in timpul sarbatorilor de iarna, cat si in alta perioada, este un oras superb care are o eleganta aparte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu